EN | DE | FR | IT | RU

Kontakt

Gimnazija Antona Aškerca

Aškerčeva 1
1000 Ljubljana

Tajništvo: 01 24 11 660
Zbornica: 01 24 11 606
Svet. služba: 01 24 11 608
Fax: 01 24 11 661
Tajništvo šolske
mat. komisije
01 24 11 660
Tajništvo
izob. odraslih
01 24 11 612
Knjižnica 01 24 11 638
Računovodstvo 01 24 11 667

Uradne ure tajništva:
vsak delavnik od 10.00 do 12.00

Uradne ure tajnika šol. mat. komisije:
vsak torek od 10.25 do 11.10

Uradne ure tajništva izob. odraslih:
vsak delavnik od 10.00 do 12.00

Športni in drugi dogodki

Tolkalni krog 2019

V torek, 12. 11. 2019, nas je spet obiskal priznani slovenski tolkalec prof. Franci Krevh. Dijaki prvega letnika so skozi igro in improvizacijo spoznali številna tolkala ter na aktiven in ustvarjalen način spoznali lepoto skupinskega muziciranja.

Utrinki:

Preberi več

24. Ljubljanski maraton 2019

Dijaki in dijakinje naše gimnazije so se na prvo počitniško soboto udeležili šolskega teka v sklopu 24. Ljubljanskega maratona, ki velja za najmnožičnejšo tekaško prireditev v Sloveniji. S tem nadaljujejo že večletno tradicijo udeležbe na tem velikem športnem dogodku. Tekli so po mestnih ulicah samega centra Ljubljane in v lepem, sončnem vremenu vsi zadovoljni pritekli v cilj. Skupaj z dijaki in dijakinjami drugih dveh enot  ŠCL, so bili najštevilčnejši med srednjimi šolami po udeležbi na šolskem maratonu. Rezultati so objavljeni na spletni strani Timinga Ljubljana.

Utrinki z maratona:

Preberi več

Spoznavni tabor 2019

Dijakinje in dijaki prvih dveh letnikov so se spoznavali in uživali na dvodnevnem športno spoznavnem taboru na Slivniškem Pohorju. Na pohodu so spoznali lepote gozda in se osvežili pri slapu Skalca. Svoje motorične sposobnosti so preizkušali v adrenalinskem parku ter pri skupinski igri bejžbol. Naučili so se kako se orientirati in preživeti v naravi ter zakurili ogenj. Tako so stkali prve medsebojne prijateljske vezi ter spoznali svoji razredničarki. Polni vtisov in dobre volje so se vrnili v Ljubljano.

Utrinki:

Preberi več

Obisk naših dijakov in profesoric v šoli Podesti Calzecchi Onesti v Anconi, Italija

Na mednarodno sodelovanje v mesecu februarju 2019 (18. 2. do 22. 2. 2019) je odpotovalo 7 dijakinj: 3 iz 2B, 2 iz 3A in 2 iz 4B. Namen obiska je bil spodbujanje mednarodnega sodelovanja med našo in njihovo šolo, ter spoznavanje kulturne in zgodovinske dediščine Italije, prav tako pa tudi predstavitev naše šole, zgodovine in kulture Slovenije njihovim dijakom in učiteljem. Spoznali so šolo, dijake različnih učnih smeri, življenje in delo na šoli. V organizaciji omenjene šole pa tudi bližnjo okolico Ancone in samo mesto. Na potovanju so si izmenjali izkušnje z italijanskimi kolegi in dijaki ter spoznali njihovo zgodovino in kulturo. Prav tako so naše dijakinje vzpostavile stik z njihovimi dijaki in dijakinjami in se z njimi družile. Dijakinje so bogatile znanje italijanščine in angleščine.

Koordinatorci potovanja sta bili: Katarina Vozelj Srčnik in Vanja Uhota.

Igre dobre volje

''Igre dobre volje'' so tradicionalno, družabno, športno, kulturno srečanje otrok in mladostnikov iz domov OŠPP Slovenije. Poudarek 'iger dobre volje' je na sodelovanju in dolgoročni motiviranosti otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami za športno udejstvovanje ter doživljanje prijetnega druženja. Otroci in mladostniki s posebnimi potrebami morajo spoznati, da so vrednote, kot so na primer prijateljstvo, medsebojna pomoč, strpnost, poslušanje drugega zelo pomembne. To so tudi vrednote, ki jih na naši gimnaziji spodbujamo ter želimo prostovoljno delo približati dijakom. Trije dijaki iz 2A so pri izpeljavi teh iger pomagali, za kar se jim zahvaljujemo.

Organizatorji so poleg športnega, poskrbeli tudi za kulturni program saj je nekaj svojih pesmi zapel Adi Smolar. Prav tako pa so se sodelujoči domovi predstavili s kratkimi točkami (plesnimi ali glasbenimi).

Nekaj utrinkov:

Preberi več